SL panel till Status Board

This panel is mostly intended for swedish users in Stockholm who want to display departures from any station in Stockholm in the iPad app “Status Board” from @panic. Perhaps you’re interested in my other panel that shows you Google Analytics stats for any of your sites? Therefore, I will now switch to swedish.

Appen Status Board från Panic är en våt dröm för alla oss som älskar data, statistik och att visualisera data. Med appen följer en del standard-widgets, för t ex dina iPad-kalendrar, väder och klockan.

Den stora styrkan sitter dock i de tre “DIY” (Do it yourself) panelerna. Med de kan man anropa en webbadress och få data levererat med jämna mellanrum. Självklart finns regler för hur datat ska vara strukturerat för att appen ska förstå hur det ska visas.

För oss Stockholmare har jag tagit fram en sådan här panel som visar kommande avgångar från vilken SL-station som helst. Man kan också ställa in en “avståndstid” (minuter det tar att gå till stationen). För mig tar det t ex 10 minuter att gå från jobbet till stationen. Då är det inte så intressant för mig att se de avgångar som går inom 10 minuter, de kommer jag ändå inte att hinna.

SL-panel

Du styr inställningarna genom att ange parametrar i url:en. Parametern station motsvarar ett stationsID för den station du vill se avgångar för. Dessa ID:n är inte helt enkla att ha koll på, så för att få fram dessa måste man ta en liten omväg. (I framtiden planerar jag att bygga ett litet formulär för att få fram dessa här på sidan)

Gå till TrafikLabs API-konsol för SL.
Öppna “GetSite”
Skriv den station du önskar och klicka på “skicka anrop”.
Kolla i texten under “svar” och hitta den station du ville, ID:t hittar du där.

Mer info och källkoden hittar du här på GitHub. Känn dig fri att lägga detta på en egen server om du vill, eller bygg ut koden med egen kod om du vill och kan!

För att installera panelen med standardinställngarna (Station: Kista C och Avstånd: 10 min) öppna detta inlägg på din iPad och klicka på knappen nedan. Då öppnas Status Board automatiskt.

 

Installera panel

 

 

Posted: April 18th, 2013
Categories: Design, Stats, Status Board, Webdesign, Widgets
Tags:
Comments: Comments.

Comments

  1. […] Update: Swedish Status Board users! Check out my new widget for showing SL departures. Read more here! […]

  2. […] Because of this, the trello widgets was put in the back of my head for a while, while I developed a few other widgets, such as the Google Analytics ones and the SL widget. […]